16. december 2016

RespektRums Kunstnerplatform

Bæredygtigt kunstnerisk arbejdsfællesskab

Den socialøkonomiske virksomhed RespektRum har i 2016 opstartet udviklingen af en nyskabende bæredygtig kunstnerplatform i samarbejde med en kreds af udøvende kunstnere.

Formålet er at etablere en socialøkonomisk virksomhedsplatform, hvor der kan produceres og formidles kunst. Platformen er samtidig et sted hvor den enkelte kunstner indgår i et forpligtende arbejdsfællesskab, for derigennem at skabe et socialt bæredygtigt indtægtsgrundlag og udvikle de faglige kompetencer indenfor det kunstneriske område.

Konkret ønsker vi at opbygge en socialøkonomisk virksomhedsplatform, hvor den enkelte kunstner får mulighed for at sætte sine kompetencer i spil ved at producere kunstværker, levere værker og andet kunstnerisk indhold til udstillinger samt undervise i relevante sammenhænge. Herunder er det hensigten at kunne tilbyde private og offentlige virksomheder løsninger indenfor indretning og udsmykning af kontorlokaler mv.

Ved bæredygtighed forstår vi følgende:

Det økonomiske område:
At generere en omsætning og salg af ydelser der helt eller delvist modsvarer behovet for et indtægtsgrundlag for den enkelte kunstner, samt sikrer den fremtidige drift af virksomhedsplatformen.

Det sociale område:
At skabe et virkerum for mennesker der besidder kompetencer indenfor det kunstneriske område, uanset om den enkelte kunstner kan arbejde i mange eller få timer.

Udstilling og salg af kunstværker

Udstilling og salg af værker fra RespektRums kunstnerplatform foregår mandag – onsdag kl. 10-14 på adressen:
MarselisborgCentret
P.P. Ørumsgade 11, bygning 1a
8000 Aarhus c

Kontakt vedrørende RespektRums kunstnerplatform:

Torben Simonsen
tlf.: 26355874
e-mail: ts@respektrum.dk

 

Kunstnerartikler

Kunstudstilling December 2016

 

Projektet har som den første offentlige aktivitet afholdt en kunstudstilling i december 2016/januar 2017 på MarselisborgCentret med værker fra fire kunstnere:

Mette Rix – Olie på lærred, tusch på papir, arbejde på glas.
Venera Godvil – Akryl/akvarel malerier
Thomas Bjerre Olsen – Sort/hvid tegninger, arbejde på sten.
Lone Høgh Leonard – Akrylmalerier mv.